Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Swedwatch: Äntligen en politisk överenskommelse om en EU-lag gällande företagsansvar – men den hade kunnat vara ännu starkare

Swedwatch: Äntligen en politisk överenskommelse om en EU-lag gällande företagsansvar – men den hade kunnat vara ännu starkare

Swedwatch välkomnar att en politisk överenskommelse nu äntligen har klubbats i EU när det gäller innehållet i den kommande EU-lagstiftningen om företagsansvar gällande mänskliga rättigheter och miljö (CSDDD). Samtidigt saknas flera viktiga element. Till exempel kommer inte finansiella aktörer att omfattas fullt ut vilket är oerhört problematiskt.

Foto: Pixabay, Oljamu

MR-försvarare på bananplantager i Ecuador dödshotade – Swedwatch uppmanar företag att agera

Swedwatch har startat ett upprop till stöd för tre kvinnliga människorättsförsvarare som utsatts för dödshot i Ecuador. Kvinnorna hör till organisationen ASTAC som arbetar med att skydda bananarbetares rättigheter i landet. I uppropet, som hittills undertecknats av över 30 civilsamhällesorganisationer, uppmanas företag som köper bananer från Ecuador att agera.

Visa mer

For sustainable change

Swedwatch är en ideell och politiskt obunden researchorganisation. Vårt mål är att företag, investerare och stater ska ta ansvar för mänskliga rättigheter och miljö och att rättighetsinnehavare kan göra sina röster hörda.

Genom att uppmärksamma missförhållanden och skapa dialog mellan företag, beslutsfattare och civilsamhälle verkar vi för att skapa bestående och hållbara förändringar.

Swedwatch

Götgatan 100
118 62 Stockholm
Sverige