Gå direkt till innehåll

Video -

Suing Goliath: The case against Sweden’s largest mining company, Boliden

Aldrig har ett företag inom EU dömts att kompensera för miljö- och människorättskränkningar som drabbat personer i dess globala leverantörskedja. Det visar en genomgång av European Coalition for Corporate Justice (ECCJ) i rapporten Suing Goliath (sept 20021). Ett av fallen som tas upp i rapporten är ”Arica mot Boliden” upp, där lokalbefolkningen exponerats för giftigt gruvavfall.
Licens:
Medieanvändning
Innehållet får laddas ner, användas och delas i olika mediekanaler av t.ex. journalister, bloggare, krönikörer, opinionsbildare etc., i syftet att förmedla, redogöra för och kommentera ert pressmeddelande, inlägg eller information, så länge innehållet används oförändrat och i dess helhet. Upphovsmannen ska anges i den omfattning och på det sätt god sed kräver (vilket bl.a. innebär att fotografer till bilder nästan alltid måste anges).
Filformat:
.mp4
Videolängd:
2:19
Ladda ner

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Ami Hedenborg

Ami Hedenborg

Presskontakt Media Manager 0709 32 92 49

For sustainable change

Swedwatch är en ideell och politiskt obunden researchorganisation. Vårt mål är att företag, investerare och stater ska ta ansvar för mänskliga rättigheter och miljö och att rättighetsinnehavare kan göra sina röster hörda.

Genom att uppmärksamma missförhållanden och skapa dialog mellan företag, beslutsfattare och civilsamhälle verkar vi för att skapa bestående och hållbara förändringar.

Swedwatch

Götgatan 100
118 62 Stockholm
Sverige